mandag den 2. april 2012

fortsaettelsen!!

Efter den tragiske oplevelse var det lidt maerkeligt at vaere paa arbejde. caregiverne mente at jeg var for bloed overgfor Nathan, og at deres metoder var meget mere effektive, derfor tog jeg en dag paa sidelinjen for at obserevere hvordan de saa mente var den rigtige maade at goere det paa. dette var saa aabentbart, at lade Nathan ligge hen over caregiveren som en sofa, og kun bede ham saette sig op naar det var hans tur i timen, og i sidste time, at saette ham i en stol med klap for, saa han ikke kan rejse sig! tjaa, saa kan jeg jo godt forstaa at det hele gaar som smurt! TSK.... Onsdag kom tre Laeere/ specialister i autisme Fra colorada, USA. De underviste caregiverne og deres foraeldre i autisme og hvordan man kan arbejde med boern med autisme. de gav dem rigtig mange konstruktive metoder, og sad med flere af boernene og deres caregivere og screenede dem. Idag, mandag har vi arbejdet med Nathan. De bruger meget paycheck, altsaa at give boernene beloening for deres arbejde. de starter med at finde hvilket f.eks legetoej boernene finder mest interessant, og derefter hedder det, foerst arbejde, saa legetoej. For nogen af boernene fungere det bedst at sidde med genstanden mens de arbejder, for at kunne holde fokus paa arbejdet. for andre fungerede det med f.eks 1-2 minutters arbejde og saa 1-2 minutters leg. nogle boern valgte ogsaa at tage en loebetur som paycheck, hvilket jeg finder meget positivt. pointen er, at man med tiden ville kunne noejes med at give en pause eller f.eks high five som paycheck. For mit vedkommende, var det vigtige at caregiverene fik oejnene op for denne maade, og forstod at boernene IKKE kan side stille og arbejde 1 time i traek! Jeg er dog ikke uddannet nok til at vide, hvorvidt dette er den rigtige metode, og kan heller ikke stille mig helt ukritisk, men i forhold til caregivernes alternativ, fungere det rigtig fint for nu.
Tilbage til arbejdet med Nathan. Han fandt hurtigt en bog med masser af farver og billeder, som han blev meget glad for. De startede med at introducere give and take. Altsaa at han fik lov at have bogen i de 1-2 minutter, saa taeller man ned fra 5 og tager bogen. Nathan skulle saa sige book, for at faa bogen tilbage. imens skal man hele tiden fortaelle hvad man goer. det tog lidt tid foer han havde tillid nok til at stole paa, at han ville faa bogen tilbage, men hurtigt fangede han pointen, og arbejdet blev svaerere. Jeg troede egentligt at han var smartere end hvad kom til udtryk under screeningen, men jeg er sikker paa at han laere hurtigt, og ved hjaelp af gentagelser, tror jeg hurtigt man kan saette niveauet lidt op. Han havde isaer svaert ved at matche billeder, men det er fordi at han ikke kigger paa billedet man viser ham. derfor taenker jeg, at ved at gaa foran og vise helt bogstaveligt hvad man selv kigger paa med fingrene og oejnene, og vise ham hvad han skal se paa, saa haaber jeg han hurtigt fanger det. Vi har hvertfald faaet meget ud af deres besoeg, og Jessie, en af dem, var paa centret i 10 uger for to aar siden, og lavede et kaempe stykke arbejde- desvaere er meget gaaet i glemmebogen, men hun fortalte ogsaa, at siden hun var der, har de alligevel gjort et godt stykke arbejde og taget meget ved laere. Saa det maa jo vaere positivt:) Vi var ude at drikke en oel med amerikanerne fredag, jessie var med til vores fest loerdag og vi spiste middad sammen soendag, saa det har vaeret rigtig sjovt at moede dem. Baade for at hoere om deres skole for boern med autisme, men ogsaa deres metoder, og saa udnytte dem lidt mht hvordan man kan arbejde med Nathan:) hvilket de heldigvis gerne ville hjaelpe med:)

I denne uge vil jeannet og jeg begynde at interwive caregiverne til vores tvaerprofessionelle opgave, spoergsmaalene er udarbejdet, saa nu skal der bare findes tid. Det bliver rigtig interessant at finde ud af hvordan de arbejder tvaerprofessionelt, og eller om de overhovedet goer det:)

Ellers var der fest loerdag for os alle sammen. vi havde lejet et lokale i en bar der ligger naesten ved siden af guesthouset. Det var en super fest, alle var glade og hyggede sig og det var bare rigtig godt at have det sjovt sammen allesammen. Isaer naar arbjedet traekker taender ud en gang imellem:)!!

Fredag tager vi paa tur den naeste uge, rundt og se andet i Ghana end lige Accra:)

Det var alt herfra:)

Ingen kommentarer:

Send en kommentar