fredag den 13. april 2012

Fra Accra til Mole og tilbage- THIS IS AFRICA

Saa kom tiden endelig hvor det blev min tur til at komme lidt ud! Turen gik til nordghana, Mole Nationalpark og tilbage gennem Kumasi. Undervejs stoppede vi ved monkeyvillage, hvor aberne rent ud sagt bor side om side med folk i byen. Efter en overnatning koerte vi videre til et vandfald mere nordpaa, og saa gik turen til Mole nationalpark, hvor vi skulle overnatte 3 gange. Paa turen derop, fik vi set det rigtige Afrika, hvilket Accra ikke har saa meget med at goere. De faa ressourcer de lever af var saa overraskende. udefra set, saa det ud som om, at meget af deres tid hver dag gik med at hente ting til madlavning, hente vand, lave mad, sove og spise mad og ellers sidde i skyggen. Det er ikke for at forsimple deres livsstil, men det er meget anderledes end den stressede hverdag vi er vandt til derhjemme. Derudover er jeg overbevidst om, at det er sundt at se, at denne livstil er mulig, og forhaabentlig kan et kig til denne kultur, vaere med til at give en et nyt perspektiv paa ens egen hverdag hjemme i danmark!
Jeg kunne desvaerre ikke deltage i safari i Nationalparken, men var saa heldig at der to af dagene var elefanter lige neden for bakken, saa vi kunne se dem mens vi spiste morgenmad!:) 3 dags morgen, koerte vi videre til kumasi, Ghanas naest stoerste by efter Accra og overraskende anderledes! Byen er meget groennere og bygget og om bakker og bjerge, naesten helt sydlandsk.

I Kumasi saa vi fortet der blev brugt til at forsvare kumasi mod englaenderne, og derefter Ashanti paladset hvor vi hoerte meget historie om ashantiriget og hvor meget inflydelse de har. Ashantifolket er et stammefolk opstaaet i vestafrika, og har op gennem tiden tilkaempet sig meget magt i Ghana. Deres religion er meget spirituel og overnaturlig, selvom det hedder sig de hovedsageligt er muslimske og kristne. Under kolonitiden blev de af briterne opfattet som et af de mest civiliserede folkefaerd i Ghana. idag har de hovedsaede i Kumasi og har stadig stor indflydelse i Ghana- isaer paagrund af deres ressourcer. Det var lidt historie jeg syntes hoerte med da jeg selv syntes det var rigtig spaendende at laere om!
                                                                                                       ashanti konge

det var alt Fra Bumletursseeightseeing turen:D

Generelt- Fantastisk tur!!

 Nu er vi tilbage til hverdagen i Accra, og vi har naesten savnet den og ikke mindst de andre:D jeg glaeder mig ogsaa til at komme tilbage paa arbejde, se Nathan og starte vores interwievs til den tvaerprofessionelle opgave, det bliver spaendende at laere om hvordan og hvorvidt de professionelle udnytter hinandens forskellige kompetencer paa Aact!!

Det var alt herfra, rigtig god weekend til alle:D

Ingen kommentarer:

Send en kommentar